T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / MENTEŞE - Şemsiana Anaokulu

Güvenli Okul Güvenli Gelecek

 

Güvenli okul

 

Bu Okulda E-Güvenlik Ve İnternet Güvenliği Protokolleri Uygulanmaktadır.

E Safety Hareket Eylem Planımıza Göre;

Okulumuz Öğrencileri İzinsiz Bir Şekilde Cep Telefonu Ve Taşınabilir Aygıt Kullanamazlar.

T.C Anayasasına,Milli Eğitim Bakanlığımızın Protokollerine, Esefety Hareket Eylem Planımız,

Çocuk Hakları Beyannamesine, Avrupa İnsan Hakları Beyannamesine Göre;

Okul İdaresinden İzinsiz Fotoğraf Çekemi Ve Görüntü Kaydı Yapmak Yasaktır.

 

 

 

İnternet görgü kuralları

●        eTwinning kullanıcıları, gerçek hayattaki etkileşimlerinde olduğu gibi çevrimiçi etkileşimlerini profesyonel, kibar ve saygılı bir şekilde gerçekleştirmelidir.

 

1. Dahili mesaj sisteminin dikkatli ve sorumlu kullanımı
Birlikte çalışmadığınız öğretmenlere çok fazla mesaj göndermekten kaçının. Bir kullanıcıyla iletişime geçmeden önce: profilini kontrol edin; projeler için uygun olup olmadıklarını kontrol edin; mesajınızın alakalı olduğundan emin olun. Aynı mesajı daha fazla eTwinning kullanıcısına göndermeyin.

2. Forumlarda spam yapmaktan kaçının
eTwinning Live ortak forumları binlerce mesaj üretir. Mesajınızın konunun konusunu dikkate aldığından emin olun. Yeni bir gönderi yayınlamadan önce, konuyla ilgili başka ileti olup olmadığını kontrol edin ve yanıtlayın. İşbirliğini geliştirmek için forumları alakalı tutmamıza yardımcı olun!

3. İnsanların gönderilerine yalnızca alakalı ve uygun yorumlar gönderin
Başka birinin profiline yorum gönderirken, bunun kullanıcıyla alakalı olduğundan emin olun. Yorumlar bireyler için ve kullanıcının gönderisiyle ilgili olmalıdır. Aynı yorumu daha fazla kullanıcıya yazmayınız.

4. Rastgele iletişim taleplerinden ve proje davetlerinden
kaçının eTwinning kullanıcılarından, önceden iletişim kurmadan bağlantılarınızın bir parçası olmalarını veya projenize katılmalarını istemekten kaçının. Listenizde makul ve yönetilebilir sayıda kişi olduğundan emin olun. Birinin güncellemelerini takip etmek ister misiniz? Bunun yerine onları takip edin.

5. Hedeflenen etkinlikler daveti
Kişilerinizi, bu iş arkadaşlarının katılabileceğinden emin olmadığınız sürece, düzenlediğiniz etkinliklere davet etmekten kaçının. Okulunuzda düzenlenen etkinliklere yapılan rastgele davetler spam olarak değerlendirilecektir.

B. Tüm eTwinning kullanıcılarının uyması gereken bazı kurallar

eTwinning platformunda nelere izin verildiğini ve nelere izin verilmediğini anlamayı kolaylaştırmak için eTwinning, tüm eTwinning kullanıcıları tarafından saygı gösterilmesi gereken bazı kurallar belirlemiştir.

1. eTwinning'in ticari amaçlarla
kullanılmaması Platformun ticari amaçlarla kullanılması kesinlikle yasaktır. Ticari amaçlı herhangi bir şirket, girişim, etkinlik veya yazılım ve bunların platforma erişimleri kaldırılacaktır.

2. Doğrudan tehdit, zorbalık veya taciz
yok eTwinning, zorbalık veya tacize müsamaha göstermez. eTwinning alanlarından herhangi birini (genel ve özel alanlar) kullanırken siber zorbalığa maruz kalırsanız veya birisi sizi tehdit ederse, lütfen mesajı bildirin veya Destek Servisinizle iletişime geçin. Platformun diğer üyelerine zorbalık veya tacizde bulunan herhangi birinin, eTwinning'ten kalıcı olarak men edilebileceğini unutmayın.

3. Fikri mülkiyet
Platforma yüklediğiniz içeriğin herhangi bir telif hakkını ihlal etmediğinden emin olun. Resim, video, belge veya başka herhangi bir kaynağı paylaşmadan önce lütfen buna hakkınız olduğundan emin olun. eTwinning platformu videoları barındıramaz - önce videonuzu YouTube, DailyMotion veya Vimeo'ya yüklemeniz ve ardından bağlantıyı eTwinning'e yapıştırmanız gerekir. Telif hakkı politikalarına da göz atmayı unutmayın.

4. Kimliğe bürünme
eTwinning kullanıcıları, temsil etmedikleri diğer bireyleri veya grupları/kuruluşları, başkalarını yanıltmaya, şaşırtmaya veya aldatmaya yönelik veya bu amaçlanan bir şekilde taklit edemez.

5. Öğrenciler (reşit olmayanlar)
eTwinning, öğrencilerin mahremiyetini ve güvenliğini ciddiye alır. eTwinning Canlı profilinizde, TwinSpace'de, Gruplarda vb. öğrencilerin resimlerini yayınlamaktan kaçının. Böyle bir durumda, velilerinizin onayını aldığınızdan veya öğrencilerin tanınmadığından emin olun.

6. Özel bilgiler ve Hassas veriler
Başkalarını ilgilendiren yayınladığınız içerik konusunda dikkatli olun. Kişisel telefon numaraları ve adresler, kredi kartı bilgileri veya diğer özel bilgiler gibi kendinizin veya diğer eTwinning kullanıcılarının özel bilgilerini veya mahrem resim ve videoları paylaşmamalısınız. Her zaman göndermeden önce düşünün!

https://www.etwinning.net/el/pub/code-of-conduct.htm

https://www.etwinning.net/en/pub/code-of-conduct.htm

Fotoğrafları kullanırken güvenli uygulamaları kullanın: 

1.    Bir öğrenci aranırsa, fotoğrafını kullanmaktan kaçının.

2.    Fotoğraf kullanılacaksa, öğrencinin adını veya ev adresi gibi diğer kişisel bilgileri kullanmaktan kaçının.

3.    Her öğrencinin bireysel fotoğraflarını değil, öğrenci gruplarının fotoğraflarını kullanmayı tercih edin. Uygunsuz dikkat riskini azaltmak için öğrencilerin uygun giysiler içindeki fotoğraflarını kullanın. Görüntünün uygun şekilde adlandırıldığından emin olun, örneğin dosya adlarında veya (alternatif) ALT metninde öğrenci adlarını kullanmayın.

4.    Videonun teşekkür (kredi) gibi kişisel bilgileri ifşa etmediğinden emin olun. Görüntü ve video dosyalarının web'de düzgün bir şekilde saklandığından ve düzgün şekilde adlandırıldığından emin olun.

5.    Özellikle öğrenciler okulunuzdan mezun olduğunda, düzenli aralıklarla görüntü klasörlerindeki dosyaları silmeyi düşünün.

6.    Resimleri okulun web sitesinde veya başka bir yerde kullanmadan önce ebeveyn izni isteyin.

7.    Bu sorunun yönetimi ile ilgili standart ebeveyn onay formunu (değişiklik için sıkıştırılmış bir belge biçiminde de) görüntüleyebilir ve indirebilirsiniz.

8.    Kullandığınız fotoğraflarda veri koruma hususlarını dikkate almayı ihmal etmeyin.

 

Kullanışlı bağlantılar

●        Bazı yararlı bağlantılar 

Yüzler ve Nesneler Nasıl Bulanıklaştırılır:  https://www.youtube.com/watch?v=BUCQ3skYqyA

https://www.saferinternetday.org/

eGüvenlik ve eTwinning :
https://www.etwinning.net/en/pub/support/esafety-and-etwinning.htm

Bedava müzik :

https://incompetech.com/

https://www.pro-music.org/

https://www.jamendo.com/

https://freemusicarchive.org/

https://www.partnersinrhyme.com/

https://www.classiccat.net/

https://incompetech.com/music/royalty-free/music.html

https://www.malbertsmelodier.se/en

ücretsiz fotoğraflar: 

http://www.freedigitalphotos.net/

https://www.teachertrainingvideos.com/

https://pixabay.com/

https://unsplash.com/

https://www.incredibleart.org/

Ücretsiz filmler:

https://www.findanyfilm.com/

 13-02-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

13-02-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13-02-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.02.2023 - Güncelleme: 13.02.2023 23:06 - Görüntülenme: 296
  Beğen | 1  kişi beğendi